[...] temat czegoś co jest absurdem?? Ludzie od zarania dziejów odżywiali sie mięsem patrz Neandertalczyk, wczesna faza Homo Sapiens. Odżywiali sie upieczonym mięsem a nie żarli surowego i na pewno nie opychali sie chlebem , o którym jeszcze nie mieli zielonego pojęcia. Zrób soebie test i zjedz surowe mięso a następnie po kilku dnaich mięso np [...]
[...] kapusta pekińska, cebula, fasolka szparagowa, brokuł Suple: chela-magB6, tran, bcaa okołofitnessowo Tym razem noc spokojna, głodu nie było %-) za to śniło mi się ciągle surowe mięso i że coś pichciłam... Od wczoraj mam ciąg na jabłka i przez dzisiejsze śniadanie mam krzywo rozłożone ww, ale tam gdzie mają być tam są. Ale ogólnie wszystko gra [...]
[...] . Ważymy produkty zawsze przed wszelką obróbką: mięso rozmrożone i na surowo, ryż, kasze, makarony, płatki itp. w suchej postaci, warzywa i owoce - tylko części jadalne, surowe. Mięso w trakcie obróbki cieplnej, podczas gotowania, pieczenia, smażenia traci na wadze, odparowuje z niego trochę wody, wytapia się również pewna ilość tłuszczu. [...]
[...] i bedziesz chudł ? zleci tylko woda, glikogen itp. a to daje krótki efekt.. ogarnij sie człowieku i zacznij czytac od podstaw i uloz cos sensownego.. i jeszcze odnosnie tej surowej piersi, naprawde jestes dziwny, do zdrowia trzeba miec szacunek, a Ty widze go nie masz za grosz, nie dosc ze sie glodzisz to jeszcze jesz surowe mieso, które powinno [...]
Hero: Napisalam przeciez: Dzieciom do lat 3 chyba, w jakims przedszkolu, wylozono na stol rozne rodzaje jedzenia- od czekoladek, poprzez surowe mieso, watrobe, jajka do warzyw. Celem eksperymentu bylo wykazanie, ze nawyki zywieniowe takie, jakie mamy wywodza sie nie z naszej natury ale z zycia w spoleczenstwie. Dziecko instynktownie siega po to, [...]
Tylko jak zważyć surowe mięso w udku jak tam są kości, tłuszcze itp. :D Wziąłem to na logikę, że: Pierś przed 20g Pierś po 30g czyli zwiększa się o 50% W takim razie: Mięso z udka przed 18g Mięso z udka po 27g na to by wychodziło... Tylko jak sprawa wygląda z tłuszczem który się wytapia podczas pieczenia? Myślicie, że jakieś 4g tłuszczy na 100g [...]
Nic nie traci. 100 g surowe kaszy po ugotowaniu wazy więcej niż 100 g. Ile nie wiem, wszystko zależy, jak bardzo ją "rozgotujesz" Dlatego wszystko ważymy przed gotowaniem/smażeniem/pieczeniem. Surowe mięso, suchy ryż/makaron.
Nie, całkiem kotów nie przekreślam jako źródła zarażenia. Ale podobno łatwiej zarazić się jedząc niemyte owoce/warzywa, surowe mięso niż bezpośrednio od kota. Prawdę mówiąc częściej w moim życiu zdarzało mi się jeść niemyte jabłko czy tylko opłukaną marchewkę z grządek niż nie umyć rąk po zabawie z jakimś zwierzęciem (dziadek weterynarz, więc [...]
[...] (jak dziś!) krzyżuje plany, to w sam raz... 4nn, a tatara w życiu nie jadłam! Kupujesz gotowy, czy jak to się robi? Z jakiego mięsa?, jedyne, co kojarzę, to że jest to chyba surowe mięso z łososia lub "prawdziwego" mięsa... Tak poza tym to masz dziś pycha miechę :), choć i sporo tego mięcha... ja mam zwykle w 1-2 posiłkach. Zmieniony [...]
[...] aukcyjnym, ebay, itp.? Poza tym ziemniaki, bataty. Jakiś wybór powinien być. Mięso kupuj w całości i miel samemu lub daj do zmielenia. Poza tym, co to za posiłek "mielona wołowina". Gdzie reszta składników? Jadasz surowe mięso? Dodaj warzywa do posiłków. http://www.sfd.pl/W%C4%98GLOWODANY,_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135388.html
nowy mieszkaniec - kotka brytyjska liliowa - imię MIKI ale ma spust do jedzenia a zwłaszcza surowe mięso z kuraka, indyka, wołowinki itp. Puści nas z torbami Wczoraj zrobiłem se batoniki według przepisu z kuchni SFD ale z mała modyfikacją: - 6 jaj całych - łyżka kakao gorzkiego - 3 banany - 500ml mleka - 120gram odżywki białkowej SP 80 - [...]
[...] z tymi dietami ludzi pierwotnych to też nie jestem do końca przekonana bo przez tyle lat ludzki organizm ewoluował i przystosowywał się do zmian. I tak jak pierwotni jadali surowe mięso, tak u nas żywienie się takowym chyba nie skończyłoby się dobrze. Podobnie jak ludzie żyjący w danym kraju np Egipt, jedzą produkty regionalne bez problemu, a [...]
ja kupiłem tak na próbę głównie, i do miesa dałem bo kiedys robiłwm na samym teflonie to spody prawię sie spaliły a w środu było surowe mięso, wiec spóbowałem z tym tłuszczem i wyszło lepiej ;-)